Social

Let's connect

YOGATREASURE  JOUW THUIS VOOR YOGA

jouw vragen over yoga 

  • Hoe weet ik welk les het best bij mij past?

    Lees over onze lesstijlen. Als je na het lezen van deze informatie, nog niet zeker weet welke les je naar toe wilt, of welke les het beste bij jou past, stuur dan een mail, wij adviseren je graag. Of vraag tijdens je proefweek onze docenten. Allemaal experts om jou te helpen bij een goede start.

  • Ik heb nooit eerder yoga gedaan welke les kan ik het beste beginnen?

    Ideaal gezien, kun je beginnen in iedere les, en daarnaast te zijner tijd een van onze beginnersworkshops volgen. In deze beginnersworkshop wordt meer tijd genomen voor wat uitleg over ademhaling, houdingen, etcetera. Als deze workshop niet goed uitkomt voor jou, geen enkel punt, kom dan naar iedere willekeurige les op het lesrooster.

  • Ik ben niet lenig, kan ik gewoon yoga doen?

    Ja! Als je niet lenig bent, ben je de perfecte kandidaat voor yoga. Yoga vergroot je flexibiliteit, het is geen voorwaarde. Mensen die yoga doen waren meestal niet lenig toen ze begonnen, maar zijn dat geworden door yoga. Dus, als je, zoals de meesten van ons, stijve schouders, benen, rug, heupen etcetera hebt. Dan zal yoga je enorm veel helpen!

  • Is er een maximum leeftijd wanneer je met yoga kan beginnen?

    Nee! Bij Yogatreasure doet iedereen van alle leeftijden yoga. Je kunt absoluut niet te oud zijn. Het zal je juist enorm veel brengen en je soepel en lekker in je vel gevoel geven. We hebben leuke en goede lessen die ook erg geschikt zijn voor als je niet de jongste meer bent. Zoals de yin yoga, meditatie, easy flow en do-in yoga.

  • Ik doe al een andere sport, kan ik yoga combineren?

    Ja! Je zult zien hoe je prestaties zullen verbeteren met het doen van yoga! De focus, aandacht en energie die je zult krijgen en verbeteren, zul je bij je andere sport(en) gaan voelen!

  • Ik heb de eerste les gehad, maar vind de ademhaling zo moeilijk?

    Volg na je eerste les zo snel mogelijk je volgende les. Je zult het steeds beter gaan leren, en geef jezelf de tijd om te wennen aan nieuwe technieken. Zo zijn we allemaal begonnen. Leren is leuk!

  • Ik ben geblesseerd? Ik ben zwanger?

    Laat je docent(e) weten over blessures of gezondheidsproblemen die je yoga beoefening misschien kunnen beïnvloeden.

    Als je geblesseerd bent of gewoon moe: pas aan waar nodig, sla houdingen over die je op dit moment niet kunt, of niet zou moeten doen en vraag hulp/advies van je docent(e).


    In geval van zwangerschap: laat het voor de les direct aan je docent(e) weten. Sommige houdingen worden afgeraden, met name in het eerste trimester van de zwangerschap. Alternatieve houdingen of aanpassingen kunnen worden aangeboden. Dit geldt voornamelijk voor de Yin yoga lessen.


    Voel je niet bezwaard om een houding aan te passen; dit is onderdeel van je yoga-beoefening.

  • Moet ik me online aanmelden?

    Ja, graag …. 

  • Ik heb me online aangemeld voor een proefweek en nu?

    Je kunt direct beginnen met het inplannen van je eerste les(sen). Lukt dat niet? Stuur ons even een e-mail, we helpen je graag verder. 

  • Heb ik een yogamat nodig? Wat gebruik ik in de les?

    Als je een eigen yogamat hebt, dan raden we je aan je eigen yogamat mee te nemen en te gebruiken. Heb je geen eigen yogamat, dan raden we je aan, de tijd te nemen om een goede yogamat uit te zoeken. En ja, in alle gevallen dus een eigen mat aan te schaffen. Dit uit hygiëne oogpunt, maar ook omdat een yogamat gewoon jouw eigen plek is. Er zit wel degelijk verschil in yogamatten, dus onderzoek ’t goed. In de studiozaal zijn yogamatjes die je kunt lenen. 


    Leen je een mat in de studio? Zorg dan dat je deze mat voor en na gebruik goed schoonmaakt (reinigingsbusje staat in de kasten).


    Rol je mat uit in lijn met de anderen in de ruimte. 


    Van de teacher krijg je de informatie welke spullen (props) je nog meer nodig hebt tijdens de les. Deze props, dekens, riemen, blokken zijn beschikbaar in de studio en vrij te gebruiken.

    Zorg dat je het materiaal gebruikt in de les, netjes weer opvouwt en terugplaatst.


  • Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden? Etiquete?

    Kom op tijd. Kom ongeveer 10 minuten voor je les, zodat je even tot rust kunt komen voor je les begint. Terwijl je wacht kun je in de lounge blijven en een kopje thee drinken en wat lezen. Of je kunt de lesruimte ingaan, je mat uitrollen en daar ademhalingsoefeningen doen, stretchen, of gewoon lekker liggen, tot rust komen en genieten.


    Mocht je onverhoopt toch wat later zijn voor je les: kom dan zo zachtjes en onopvallend mogelijk binnen. Als de les net begonnen is en de groep met een meditatie bezig is, rol dan je matje nog even niet uit, en pak nog geen blokken en riemen, maar ga rustig zitten en doe eerst mee met de meditatie. Eventueel kun je in de hal wachten tot de groep klaar is met de meditatie.


    Wees rustig in de lesruimte. Het is heel leuk om les te volgen met mensen die je kent, maar het kan afleiden, niet alleen voor jou, maar jouw vriend(in), heeft misschien zijn/haar stilte nodig. Respecteer de rust/ruimte die anderen nodig kunnen hebben.


    Gebruik s.v.p. geen sterk aanwezige geuren zoals parfum en after shave. Zorg s.v.p. dat je lichaam, kleding en je mat schoon en geur-vrij zijn. Als je kunt; neem tijd om voor en na je beoefening te douchen (dat is traditionele gewoonte).


    Als iemand aan het zoeken is voor een plek, en jij hebt nog ruimte over, biedt ruimte aan. Niet iedereen is even vrij in het vragen of je iets op kunt schuiven.

    Dankjewel & Geniet!!

  • Heb je een andere vraag?
    Describe the item or answer the question so that site visitors who are interested get more information. You can emphasize this text with bullets, italics or bold, and add links.
Share by: